orgulljuvenil
La nostra resposta és l’Orgull Juvenil!

L’Ajuntament de Lleida retalla les mesures dirigides al jovent! [Comunicat de l’Assemblea de Joves de LLeida]

No a les retallades de l’Ajuntament de Lleida contra el jovent.
Fem-nos respectar, orgull juvenil!

Ja fa més de tres anys que estem immersos en una crisi del sistema capitalista, una crisi provocada per aquells que fa poc s’omplien les butxaques a costa de l’esforç de la classe treballadora. Ara, sota el pretext de la crisi, els poderosos la fan pagar als i les treballadores, retallant els nostres drets socials i laborals.

Les conseqüències d’aquestes retallades s’acarnissen amb els joves, atrapats entre polítics que retallen els nostres drets a Madrid, Barcelona i també a Lleida. La classe política local, lluny de tenir la valentia necessària per impulsar polítiques transformadores d’aquesta realitat i que permetin als joves recuperar el control de les nostres vides, decideix prendre el camí de la tisora. Enguany, la Paeria ha decidit retallar en un 41% el recolzament econòmic als projectes que els joves de la ciutat impulsen a través de les associacions juvenils. Aquestes podran optar a les engrunes dels pressupostos; 9.000 irrisoris euros per a desenes d’entitats. I se’ns pixen sobre mullat: En tres anys han escapçat a menys de la meitat aquests ajuts econòmics (de 20.000 a 9.000 euros), relegant-los a la cua de les 34 línies d’ajuts a través dels que la Paeria destina una (poca) part dels diners de tots.

Aquesta retallada és un menyspreu a les iniciatives pròpies dels joves de la ciutat, a la seva capacitat de generar activitats i projectes de joves i per a joves i representa un nou fre a la seva capacitat de posar en pràctica la seva empenta, sense paternalismes ni tutelatges.

En un context juvenil del 43% d’atur, de retrocés de l’emancipació i d’augment de l’exclusió social, els polítics locals escullen el camí del menyspreu a l’associacionisme de la ciutat i a la seva tasca. Encegats per sortir de la crisi des de polítiques neoliberals, no se n’adonen que és ara quan toca estar al costat dels qui, des del voluntariat i la militància, generen participació, que genera teixit social, que genera més cohesió, que genera més igualtat i oportunitats per tots els joves de la ciutat.

És per això que des de l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) exigim a la Paeria que obri una nova convocatòria d’ajuts econòmics, que els facin guanyar en quantia. I ja posats, que guanyin en transparència i participació: no ens sembla ni prou participatiu ni prou transparent que només participin de la decisió d’on es destinen els calers de tots, el gerent i tres responsables tècnics de l’Ajuntament. Cal, per tant, incorporar a aquesta comissió avaluadora que atorga els ajuts, representants de les entitats juvenils de la ciutat: demanem que s’incorpori el Consell Local de la Joventut de Lleida, com a representant de les entitats, de la mateixa manera que en el repartiment dels ajuts a les entitats veïnals i a les cases regionals també es té en compte la veu de representants d’aquestes.

Proposem als qui s’omplen la boca de participació dels joves mesures d’aquest tipus per recolzar les iniciatives juvenils tot i que estem convençuts que només serem nosaltres, els joves, els que guanyarem el nostre futur, a través de l’autorganizació de les nostres entitats, grups i colles, trobant espais per nosaltres, generant complicitats i creant espais propis on des de l’anàlisi de les problemàtiques i inquietuds que afecten al jovent com a grup generacional puguem bastir projectes propis.

Amb el cap en inauguracions, enquestes i càlculs electorals, el que la classe política no està mesurant amb actituds com la de la Paeria és que qui pren el camí de les tisores pot acabar-se tallant. Els joves d’aquesta ciutat som capaços de fer-nos respectar i d’imposar, enfront la seva mediocricitat, el nostre orgull de ser joves.

A %d bloguers els agrada això: